confi(g)

  
Lucinda Ra Logo

“Mia Kermis wordt een intieme voorstelling die zal draaien rond de figuur van de vondeling. Ik zie ‘de vondeling’ als een metafoor voor een soort alleen-heid. Op deze manier wil ik nadenken over de vraag ‘waar komen wij vandaan?’.

Dit werk is begonnen door een bezoek aan de vondelingenschuif vlakbij mijn huis. Deze mysterieuze plek wil ik op mijn eigen manier kunnen begrijpen en daarom maak ik er een voorstelling over. Ik vond in oude stadsarchieven volgende uitspraak: ’de vondeling heeft strikt genomen geen verleden’. Door deze uitdrukking werk ik geraakt en ik wil ze eveneens meenemen in deze voorstelling. 

Aan de hand van een leger zelfgemaakte popjes en personages die ik zelf aan het maken met krantenpapier, witte papiertape, ijzerdraad, acrylverf en compactuna, wil ik zonder woorden een beeldend verhaal maken, en op zoek gaan naar een specifieke sfeer. Ik zie het resultaat als een poppenkastvoorstelling of een miniatuurtheater voor een klein publiek. Ik doel hiermee zeker op een volwassen publiek.”

Stefanie Claes