confi(g)

  
Lucinda Ra Logo


GRONDWERK is een open atelier van het collectief Lucinda Ra. De leden van Lucinda Ra hebben één ding gemeen – ze observeren de wereld en benaderen hun onderwerpen zo onbevangen mogelijk, praten met zoveel mogelijk ‘getuigen’, vellen geen oordeel. Zo proberen ze de wereld rondom te begrijpen en ontstaan muzikale en beeldende voorstellingen die zeer toegankelijk zijn.

GRONDWERK is een zoektocht naar een nieuwe vorm van samenwerking tussen de  kunstenaars onderling, tussen kunstenaars en wetenschappers, tussen kunstenaars en publiek. Met

GRONDWERK bouwt Lucinda Ra drie dagen lang een microsamenleving waar theater en werkelijkheid voortdurend door elkaar lopen. Waar kunstenaars, wetenschappers en toeschouwers zich – vanuit hun eigen ervaringen – verdiepen in hoe we met elkaar kunnen samen leven en werken.

GRONDWERK vindt plaats rond een grote tafel. Het toegangsticket is 250 gram eten. Zo voorzien de toeschouwers de ingrediënten waarmee gekookt wordt. De keuken vormt het hart van het project en is doorlopend open. Als toeschouwer kan je binnen en buitenlopen, je kan je mengen in de gesprekken, of gewoon luisteren en kijken naar muziek, animatiefilms of korte voorstellingen.

CREDITS
van en met Barbara Claes, Stefanie Claes, Simon Allemeersch, Maarten De Vrieze, Mario Debaene, Jeroen Van Herzeele, Giovanni Barcella, Brigitte Mys Sofie Van der Linden 

Sven Roofthooft Sara Sampelayo Hanne Ghekiere, Iwan Van Vlierberghe

co-productie Vooruit & KAAP